En Çok Tercih Edilen 3 Obezite Ameliyatı Fiyatları

Yazı Başlıkları

Yakılandan fazla kalorinin vücuda alınması ve bu durumun kronikleşmesi zaman içerisinde vücutta yağ birikimine neden olan temel nedendir. Vücuttaki yağ birikiminin fazlalaşması ve aşırı hale gelmesi sonucu obezite gündeme gelir. Obezite başta tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, uyku apnesi ve kardiyovasküler hastalıklar olmak üzere yaşam konforunu azaltıp kişinin öz güven kaybı yaşamasına dek uzanan bir dizi sonuca yol açabilir.

Uygulanan diyet ve egzersiz programlarına rağmen kişi kilo vermeyi başaramadığında kilo verme ameliyatları olarak da bilinen obezite ameliyatları tercihten ziyade zorunluluğa dönüşebilir. Günümüzde bariatrik cerrahiler farklı tekniklerle ve farklı prensipler doğrultusunda gerçekleştirilebilir. Bu yazımızda en çok tercih edilen obezite ameliyatları ve fiyatları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı hakkında detaylı bilgi için Tüp Mide Ameliyatı yazımızı okumanızı öneririz.

Tüp Mide Ameliyatı

Genellikle kapalı yöntemle midenin yaklaşık %80 oranında küçültülerek ince uzun bir tüp şekline getirilmesi prensibi ile gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı, besin alımını kısıtlama etkisine sahip obezite cerrahilerindendir. Uzun zamandır uygulanmakta ve hastaların hızlı bir şekilde yüksek oranda kilo vermesini sağlayabilmektedir.

Tüp mide ameliyatı sırasında midenin genişleyen kısmı kalıcı olarak vücut dışarısına alınır ve alınan kısımda açlık hormonu olarak da bilinen ghrelin salınımı yapılan bölge de olduğu için hastanın iştahı kontrol altına alınır. Tüp mide ameliyatı sonrası hastalar az miktarda yediklerinde dahi tokluk hissedebilirler ve iştahlarındaki azalmayı da fark edebilirler.

Bilinmesi gereken en önemli unsurlardan biri hiçbir obezite cerrahisinin tek başına mucizeler yaratamayacağıdır. Hastaların operasyon sonrası süreçte sağlıklı beslenmeleri, düzenli egzersiz yapmaları ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimsemeleri kilo vermeleri için en temel gerekliliklerdendir.

 

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları

Tüp mide ameliyatı fiyatları operasyonun gerçekleştirileceği hastanenin fiyat politikasına, konumuna, cerrahın deneyimine vb. unsurlara göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kesin bir fiyat bilgisinden ziyade aralık vermek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Türkiye’de donanımlı hastane ve deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı fiyatları 2 – 5 bin Euro arasında değişiklik gösterebilir.

 

Gastrik Bypass Ameliyatı

Hem besin alımını hem de besin emilimini kısıtlayan Gastrik Bypass ameliyatı, en çok tercih edilen obezite ameliyatları arasında ilk sıradadır. Açık ya da kapalı yani laparoskopik yöntemle gerçekleştirilebilen Gastrik Bypass iki aşamalıdır. İlk aşamada mide ile yemek borusunun birleştiği bölgede, midede küçük bir cep oluşturulur. Diğer aşamada oluşturulan yeni mide ile ince bağırsağın jejunum adı verilen kısmı bağlanır.

Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir?

Midenin geniş kısmı ise duodenum ile birleştirilerek jejunuma entegre edilir. Operasyonun ilk aşamasında besin alımı kısıtlanır, ikinci aşamasında ise besin emilim sürecine müdahale edilir. Gastrik Bypass kilo verme sürecine çift yönlü etki eden bir cerrahidir ve oldukça karmaşık olduğu için alanında deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilmelidir.

Operasyon sonrası süreçte besin emiliminin kısıtlanmasına bağlı olarak hastaların ömür boyu mineral ve vitamin takviyesi kullanmaları gereklidir. Gastrik Bypass ameliyatı sonrası da ideal kiloya ulaşabilmek için beslenmeye ve egzersiz rutinine uyum sağlamaya dikkat edilmesi son derece önemlidir.

Gastrik Bypass Hakkında En Çok Sorulan 42 Soru ve Cevapları

 

Gastrik Bypass Ameliyatı Fiyatları

Gastrik Bypass ameliyatı fiyatları operasyonu gerçekleştiren cerrahın deneyimi, operasyonun gerçekleştirileceği hastanenin fiyat politikasına, operasyon sırasına kullanılan materyallerin kalitesine, hastanın operasyon sonrası hastanede kaç gün kalacağına göre değişiklik gösterebiliyor. Türkiye’de Gastrik Bypass ameliyatı fiyatı 2022 senesinde 4 – 6 bin Euro aralığındadır.

 

Mide Balonu

Obezite cerrahileri arasında yer alan ancak cerrahi nitelik taşımayan mide balonu uygulaması, en çok tercih edilen kilo verme yöntemleri arasında yer alır. Tüp mide ya da gastrik bypass ameliyatları öncesinde kilo vermesi gereken, invaziv kilo verme ameliyatları için genel sağlık durumu uygun olmayan, kendi çabasıyla kilo veremeyen ve VKİ değeri 30-40 aralığında olan hastalara uygulanabilir.

Mide balonu yutulabilir formda olabilir ya da endoskopi ile mideye yerleştirilebilir. Endoskopik yöntemde balon ağızdan mideye ucunda kamera olan esnek bir endoskopi cihazıyla yerleştirilir ve sonrasında balon türüne göre farklı materyallerle doldurulabilir. Tercih edilen mide balonu türüne göre tüp mide 6 ya da 12 ay midede kalır, sonrasında yine endoskopik yöntemle çıkarılması gerekir.

 

Mide Balonu Fiyatları

Mide balonu fiyatları da hastanenin konumu, ücretlendirme politikası; cerrahın deneyimi, tercih edilen mide balonunun markası gibi değişkenler doğrultusunda farklılaşabilir. Türkiye’de mide balonu fiyatları 2022 yılında 500 – 1000 Euro arasında değişebilmektedir.

Hasta Temsilciniz Mustafa'ya Sorun

Daha Fazla mı Öğrenmek İstiyorsunuz?

Yapmanız gereken tek şey bize WhatsApp’tan ulaşmak ve Tüp Mide hakkındaki tüm sorularınızı sormak. Size tüm detayları anlatmaktan mutluluk duyarız.

İlgili Yazılarımız

Gastrik Bypass Ameliyatı

Gastrik Bypass Ameliyatı (Roux-en- y Gastric Bypass) Yazı Başlıkları Mide baypası ve RNY gastrik bypass gibi farklı isimlerle de bilinen Gastrik Bypass en sık başvurulan …

Devamını Oku →

Revizyonel Bariatrik Cerrahi

Revizyonel Bariatrik Cerrahi (İkinci kez yapılan bariatrik cerrahi) Yazı Başlıkları Revizyonel Bariatrik Cerrahi Geleneksel diyetler veya uygulanan egzersiz programları neticesinde fazla kilolarını veremeyen ve fazla …

Devamını Oku →

Mide Balonu Operasyonu

Mide Balonu (Ameliyatsız Zayıflama) Yazı Başlıkları Mide Balonu Obezite görülme yaşı giderek düşen ve dünya genelinde her geçen gün daha çok kişiyi etkisi altına alan …

Devamını Oku →
Scroll to Top