Kol Germe Ameliyatı

(Kol Estetiği Ameliyatı)

Yazı Başlıkları

Kol Germe Ameliyatı

Brakioplasti olarak da adlandırılan kol germe ameliyatı, hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen vücut şekillendirme operasyonları arasında yer alır. Kolun üst ve iç kısımlarındaki cilt ve yağ fazlalıklarının alındığı, bölgedeki dokuların ve kasların sıkılaştırılarak kollara şekil verildiği bu estetik ameliyat genel sağlık durumu operasyon için engel teşkil etmeyen, ideal kilosunda veya ideal kilosuna çok yaklaşan, kollarındaki sarkma nedeniyle estetik kaygı yaşayan kişilere uygulanabilir.

Kol germe ameliyatı tek başına ya da post bariatrik cerrahiler kapsamında diğer vücut şekillendirme ameliyatları ile kombine edilebilir. Genel anestezi altında gerçekleştirilen kol germe sırasında liposuction tekniğine başvurulabilir, hasta özelinde teknikler ve kesiler değişiklik gösterebilir. Kol germe ameliyatının liposuction ile karıştırılmaması önemlidir. Liposuction vücuttaki bölgesel yağ dokularının alınmasını hedefler. Kol germe ameliyatı ise daha kapsamlı bir süreçtir.

Kol Germe Ameliyatı Nedir?

Zaman içerisinde cilt elastikiyetinin azalması, hızlı kilo alıp verme ya da dramatik kilo kayıpları neticesinde kolların üst-iç bölgesinde yağlanma ve cilt sarkması oluşabiliyor. Kıyafet seçimlerini etkileyebilen ve vücut konturunu bozan bu estetik sorunun giderilmesi için Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Uzmanları tarafından yapılan operasyon “kol germe ameliyatı” olarak isimlendirilir.

Kol germe ameliyatı ile kolda sarkma oluşan bölgedeki cilt fazlalıkları ile birlikte yağ doku da alınabiliyor, bölgedeki dokular sıkılaştırılarak daha fit ve biçimli kollar yapılandırılabiliyor. Kol sarkması yalnızca bir estetik sorun olmakla kalmıyor aynı zamanda bölgede oluşan cilt katlantıları özellikle sıcak yaz aylarında tahrişe ve pişiklere neden olabiliyor. Cilt sağlığını da tehdit edebildiği için kol germe ameliyatının fonksiyonel özellik taşıdığı da ifade edilebiliyor.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kol germe ameliyatı öncesinde detaylı bir planlama sürecine ihtiyaç duyulur. Bu noktada cerrahlar hastaların ihtiyaçları doğrultusunda operasyon kesilerini planlar. Genel sağlık durumlarının uygunluğu operasyon öncesi yapılan tetkiklerle tespit edilen hastalara kol germe cerrahisi için gün verilir. Ameliyat günü hastalara genel anestezi verilir. Kol bölgesinde planlanan kesiler işaretlenir.

Kol kaldırma ameliyatı gerçekleşirken kesi bölgeleri farklılaşabilse de oluşabilecek izlerin belli olmaması için genellikle kolların iç kısmından veya arka kısmından kesi yapılır. Koltuk altından ve sarkma miktarına göre dirsek üstünden açılan kesilere de ihtiyaç duyulabilir. Kesi atıldıktan sonra üst kol bölgesindeki doku sıkılaştırılır ve yeniden şekillendirilir. Cilt doku üzerinde gerilir, cilt fazlalıkları alınır ve bölge estetik dikişlerle kapatılır. Kolun iyileşmesini zorlaştırabilecek fazla yağ dokusunun bulunması halinde operasyona liposuction da dahil edilebilir.

Kol Germe Ameliyatı Neden Yapılır?

Kol germe ameliyatı fonksiyonel sonuçlar sunan ancak asıl olarak estetik kaygıları gidermek için gerçekleştirilen bir cerrahidir. Kollardaki yağ birikimi ve sarkma bireylerin vücut konturunu bozar ve kıyafet seçimleriyle birlikte hareket özgürlüklerini kısıtlar. Hayat kalitesini düşüren bu sorun kol germe ameliyatı başvurularının kaynağıdır. Kol germe ameliyatı post bariatrik cerrahi sonrası da uygulanabilir. Obezite cerrahileri sonrası ciddi ölçüde kilo veren ve cildi sarkan kişiler vücut şekillendirme kapsamında kol kaldırma ameliyatı diğer vücut şekillendirme ameliyatları ile kombine şekilde organize edilebilir.

Kol Derisi Neden Sarkar?

Kol derisi zaman içerisinde sarkar, bunun temel nedeni dokuların sıkılığını koruyan kolajen ve elastin üretiminin azalmasıdır. Ancak yaşlanma koldaki sarkmanın tek nedeni değildir. Genetik faktörler, cilt yapısı, hareketsizlik, dramatik ölçüde kilo verme ve yer çekiminin etkisi gibi kişi özelindeki değişkenler kol cildinde yağ birikimi ile birlikte sarkma oluşumuna neden olabilir.

Kimler Kol Germe Ameliyatı Yaptırabilir?

Genel sağlık durumu operasyon için uygun olan, sigara kullanmayan ya da pre ve post operatif süreçte sigarayı bırakabilen, kollarında sarkma olan, kollarındaki sarkma nedeniyle estetik kaygılar yaşayan, 18 yaşından büyük, ideal kilosu stabil hale gelen, operasyonla ilgili gerçekçi beklentilere sahip kişiler kol germe ameliyatı için uygun aday olarak kabul edilirler

Kol Germe Ameliyatı Diğer Ameliyatlarla Bir Arada Yapılabilir mi?

Seçilmiş hastalarda kapsamlı bir planlama ile kol germe ameliyatı diğer estetik ameliyatlarla birlikte yapılabilir. Özellikle meme dikleştirme, meme büyütme veya meme küçültme, karın germe ve bacak germe ameliyatları ile kol germe ameliyatının kombine edilebildiği söylenebilir. Operasyon planlanması dahilinde hastaların genel sağlık durumlarının ve ihtiyaçlarının doğru analiz edilmesi önemlidir.

Kol Germe Ameliyatı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kol germe ameliyatı öncesi hastaların sigarayı bırakması ve kan sulandırıcı ilaçları kullanmaması gerekir. Sahip olunan kronik hastalıklar bulunuyorsa operasyon planlama görüşmelerinde mutlaka uzmanlara bilgi verilmelidir. Düzenli olarak kullanılan ilaçlar bırakılmadan önce de cerrah görüşleri alınmalıdır. Gerçekleştirilecek cerrahinin türünden bağımsız olarak hastaların dehidrasyon riskini egale etmek için su tüketimlerine dikkat etmeleri önemlidir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kol germe ameliyatı sonrası erken dönemde hastaların uyurlarken kollarını yüksekte tutmaları önerilir. Ödem, kanama, şişlik ve benzeri komplikasyonların önlenmesi adına kolların zorlanmaması ve doktor tavsiyelerine uyulması önemlidir. Bu süreçte bandaj uygulaması yapılacaktır. Operasyon sonrası süreçte sigara kullanılmaması önemlidir, sigara yara iyileşme sürecini olumsuz yönde etkiler. Tempolu ve yoğun egzersizler için yaklaşık 4-6 hafta beklenmelidir. İyileşme sürecinin verimliliğini artırmak için beslenme de dikkatle planlanmalıdır. Yüksek protein içeren, tuz barındırmayan gıdalar ile hem iyileşme kolaylaşabilir hem de olası ödem sorunu engellenebilir.

Kol Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Kol germe ameliyatı süresi operasyonda kullanılacak tekniklere, çıkarılacak cilt ve yağ dokusu miktarına ve aynı zamanda kol germe sırasında farklı ameliyatların yapılıp yapılmayacağına göre değişiklik gösterebilir. Genel bir ifadede bulunmak gerekirse kol germe ameliyatının, her iki kol için toplamda 1 ila 3 saat arasında sürebileceği ifade edilebilir.

Kol Germe Cerrahisi Ağrılı mıdır?

Kol germe ameliyatı genel anestezi altında yapıldığı için hastaların operasyon sırasında ağrı ya da acı hissetmesi söz konusu değildir. Operasyon sonrası erken dönemde basit ağrı kesiciler ile kontrol edilebilen bir ağrı oluşumu gözlenebilir.

Kol Germe Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Tüm diğer cerrahilerde olduğu gibi kol germe ameliyatı da bazı risklere sahiptir. Ağrı, enfeksiyon, kanama, kalıcı yara izi, ödem oluşumu, kas ve sinir hasarı, yağ dokusunun hasarı kol germe riskleri arasında gösterebilir. Tüm bu risklerden farklı olarak genel anesteziye bağlı komplikasyonların olabileceği de ifade edilebilir. Kol germe öncesi planlama sürecinde yapılan tetkikler ile risk oluşumu minimize edilmektedir.

Kol Germe Operasyonu Sonrası Ne Zaman İşe Dönülür?

Kol germe ameliyatı sonrası işe dönüş süreci yapılan işin gerektirdiği efor seviyesine göre değişiklik gösterebilir. Hareket etme gereksinimi olmayan işlere dönüş 10 günden itibaren mümkün olurken fiziksel efor harcanan işler için bu süre 30 güne çıkabilir. Genel sağlık kontrollerinin ardından cerrahlar işe dönüş için uygun zamanı belirtiler.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası Banyo

Kol germe ameliyatı sonrası banyo için operasyondan sonra iki gün beklenmesi gerekir.

Kol Germe Sonrası İz Kalır mı?

Kol germe ameliyatı sonrası iz kalır, ancak bu izler cerrahlar tarafından kolay fark edilemeyecek alanlara gizlenir. Genellikle kolların iç kısımları ve koltuk altı bölgesi kesiler için tercih edilir. Ancak her hasta için bu bölgelerden kesi atılması uygun olamayabilir. Bu durumda izler fark edilebilir alanlarda bulunacaktır. Ancak zaman içerisinde izler belirginliğini yitireceği için rahatsızlık veren bir görünüm olmayacaktır.

Kol Germe Ameliyatı Sonuçları Kalıcı mıdır?

Kol germe ameliyatı ile kollardaki fazla yağ ve cilt dokuları alınır, dokular sıkılaştırılarak kollar şekillendirilir. Operasyonun etkileri kalıcıdır ancak yaşlanmanın etkilerinin önlenmesi mümkün olmaz. Ek olarak hastaların spor yapmaması, kilo alıp vermesi gibi faktörler de kollardaki operasyon etkisini bozabilir. Yine de kol germe ameliyatı sırasında uygulanan tekniklerle kollarda ilerleyen zamanda belirgin deformasyonların olması beklenmez.

Kol Germe Yalnızca Liposuction ile Yapılabilir mi?

Kol germe ameliyatı sırasında cilt fazlalıkları alınır. Seçilmiş hastalarda liposuction ile kolların inceltilmesi sağlansa da cilt elastikiyeti azalan veya kollardaki sarkma miktarı fazla olan hastalarda liposuction efektif çözümler sunamaz. Bu nedenle cildin çıkarılması ve doku yapılandırılması gereken hastalarda kol germe ameliyatının planlanması önemlidir.

Kol Germe Operasyonu Sonrası Kol Yeniden Sarkar mı?

Kol germe ameliyatı sonrası kolda meydana gelen yağlanma ve yaşlanmaya bağlı olarak cilt elastikiyetindeki azalma kol cildinde sarkma oluşumuna neden olabilir. Ancak bu etkinin minimal düzeyde olacağı söylenebilir. Yetişkin kişilerde yeni yağ hücreleri oluşmayacağı için bölgede belirgin bir değişimin gerçekleşeceğini düşünmek doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

Kol Germe Sonrası Korse Takmak Gerekir mi?

Karın germe, uyluk germe gibi cilt fazlalıklarının alındığı ve bölgedeki dokuların yeniden yapılandırıldığı operasyonların ardından olduğu gibi kol germe ameliyatı sonrası süreçte de kol korseleri takılmalıdır. Yaklaşık 10 gün boyunca, önerilen sıklıkta takılan korseler sayesinde hem yara bölgesi korunur hem şişlik oluşumu minimize edilir hem de dokular daha sağlıklı bir şekilde yapışabilir. Bu nedenle korse kullanımının aksatılmaması önemlidir.

Kol Germe Ameliyatı Fiyatları

Kol germe ameliyatı fiyatları birçok farklı değişkenden etkilenebilir. Cerrahiyi gerçekleştirecek uzmanın deneyimi, hastanenin bulunduğu şehir, hastanenin ücret politikası, operasyon sırasında kullanılan teknikler, kol germe ameliyatı ile başka ameliyatların kombine edilip edilmeyeceği gibi unsurlar kol germe ameliyatı fiyatlarını etkileyebilir. Operasyon planlama sürecinde hastalar ücretler hakkında bilgilendirilecektir.

Hasta Temsilciniz Esra'ya Sorun

Daha Fazla mı Öğrenmek İstiyorsunuz?

Yapmanız gereken tek şey bize WhatsApp’tan ulaşmak ve Tüp Mide hakkındaki tüm sorularınızı sormak. Size tüm detayları anlatmaktan mutluluk duyarız.

İlgili Yazılarımız

Uyluk Germe Ameliyatı

Uyluk Germe Ameliyatı (Bacak Estetiği Ameliyatı) Yazı Başlıkları Uyluk Germe Ameliyatı Vücutta en hızlı deforme olan ve oluşan deformasyona bağlı olarak estetik kaygı nedenine dönüşen …

Devamını Oku →

Liposuction

Liposuction (Yağ Aldırma) Yazı Başlıkları Liposuction Uygulanan egzersiz ve diyet programları neticesinde hedeflerine ulaşamayan ve bölgesel yağlanma sorunu yaşamaya devam eden birçok kişi, vücut şekillendirme …

Devamını Oku →

Kol Germe Ameliyatı

Kol Germe Ameliyatı (Kol Estetiği Ameliyatı) Yazı Başlıkları Kol Germe Ameliyatı Brakioplasti olarak da adlandırılan kol germe ameliyatı, hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıklıkla …

Devamını Oku →
Scroll to Top